Login for bidragsytere
Member Login
Lost your password?

Roverlaget

Speidere over 16 år er enten rovere eller ledere eller begge deler. Roverne er med i et lokalt roverlag som har ukentlige møter og drar på turer sammen. Roverne er en kreativ gjeng som gjør mye kult. Speidere over 16 år er godt rustet til å takle spennende utfordringer og rovere drar gjerne på breturer, lengre kanoturer, og prøver seg på rafting og klatring.
Å være rover betyr å ha en aktiv og allsidig fritid!
Hvert år arrangeres det to store nasjonale arrangementer for roverne, Roverstevnet og rover-femkampen. Begge disse arrangementene samler flere hundre rovere fra hele landet. Det arrangeres også egne roverleire. Mer sosialt enn dette blir det ikke!
Mange rovere hjelper til med lederarbeidet i speidergruppa si. Alle som er over 16 år og godkjent som leder kan være leder i Speideren. Det vil si at du sammen med andre på egen alder eller eldre leder en flokk (småspeidere, 6-10 år), en tropp (speidere 10-16 år) eller er aktiv i gruppeledelsen. Alle som er eller som ønsker å bli ledere i speideren får tilbud om lederkurs.
Har du lyst til å teste nye grenser, lære ledelse i praksis og være med i et godt og kreativt miljø bør du bli rover eller leder i Speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er fint å dra på tur sammen med andre i innland og utland kommer du til å stortrives!

Bli med på årets kanotur

Les mer om kanoturen her http://www.borgspeider.no/aktivitet/kanotur-2018/?instance_id=445.

Sommerleir 2017 – Info og påmelding

Her finner du info om sommerleir 2017. Se mer på nord-2017-informasjon-til-speidere-og-rovere

Sommerleir 2016 for Tropp og rover

Nå er sommerleiren bestemt og det er bare å melde seg på. Les mer om leiren på sommerleir2016_turlapp

Årsmøte i St. Georgsforeningen

Årsmøte i St. Georgsforeningen

Alle speidere og ledere over 18 år (Som er innmeldt og har betalt kontingent til sitt speiderforbund) kalles inn til årsmøte i St. Georgsforeningen i Sarpsborg. Møtet finner sted på Speiderborgen onsdag 6. mars 2013, kl 19.00. Det blir enkel bevertning og fyr i peisen. Vel møtt Styret i St. Georgsforeningen i Sarpsborg   Vedlegg: Saksliste for årsmøtet 2013. Vedtekter for St. Georgsforeningen i Sarpsborg.

Grunnkurs i havkajakk

Grunnkurs i havkajakk

Roverlaget inviterer roverne i Borg til grunnkurs i havkajakk. Kurset gjennomføres som en helgetur i samarbeid med firma Trygg Padling. Kurssted blir Andersslippen i Hankøsundet. Kurset holdes i uke 41, lørdag 13.0kt til søndag 14.okt. 500,- i egenandel til kurset Bindene påmelding innen 28.09.2012 med SMS til 1963: Borg hav + navn Hovedmål Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken. Delmål Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken Effektiv fremoverpadling Bakoverpadling og stopp. Sideveis forflytning av kajakken. Lavt støttetak. Styretak (bak). Sving (sveipetak og styretak). Ilandstigning. Sikring av kajakk etter ilandstigning Redningsteknikker Skadeforebygging Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap Generelt om friluftsliv og Allemannsretten Sporløs ferdsel Krav til Ingen. deltakelse Varighet 16 timer. Organisering Helgekurs. Uke 41 Kurs-arrangør Trygg Padling, http://www.tryggpadling.no/ Kurslærer Aktivitetsledere og Veiledere. Økonomi 500,- i engenandel for medlemmer i Borg 1500,- for ikke medlemmer Kommentar For å sikre en god opplevelse som gir mersmak anbefales det at kurset legges opp som en tur.Padling er i fokus, redningsøvelser trenger ikke drilles. Teknikkene vises og læres på en skuldervennlig måte, […]

Jardar har blitt valg til enhetsleder for Roverene

Speiding.no